Клей для закріплення плитки ЗК2

Завод Харківські Будматеріали
140,00
грн.
Призначений для облицювання керамічною плиткою, плиткою з природного та штучного каменю з водопоглинанням менше 1% (керамограніт), недеформованих основ стін та підлог, які експлуатуються всередині та зовні споруд в умовах підвищеної вологості (цоколі, тераси, балкони, басейни та інші).
Суміш для плитки виготовлена на основі портландцементу, мінерального заповнювача та функціональних добавок провідних європейських виробників. Має високу міцність зчеплення, водо- та морозостійкість, стійка до зміщення з вертикальних поверхонь, екологічно чиста.
Характеристики
Витрати суміші
Застосування
Упаковка

Характеристики

Умовне позначення суміші: Ц.1.3К2 ДСТУ Б В.2.7-126:2011
Пропорція суміші: 0,21 – 0,22 л води на 1 кг сухої суміші
Витрата суміші: від 2 кг/м2
Життєздатність розчину: до 2 годин
Відкритий час: 20 хвилин
Час корекції: 10 хвилин
Зміщення плитки: не больше 0,5 мм
Міцність зчеплення з основою після:
  • витримування у повітряно-сухих умовах - не менше 0,8 МПа
  • замочування у воді - не менше 0,8 МПа
  • поперемінного заморожування та відтавання, 50 циклів - не менше 0,7 МПа
  • температурного впливу - не менше 0,5 МПа
Час можливого технологічного пересування: не пізніше 48 годин

Витрати суміші

Застосування

Підготовка основи
Для облицювання придатні рівні, міцні та очищені від забруднень (пилу, фарби, олії) основи. Поверхні з високим водопоглинанням заздалегідь заґрунтувати. За добу до облицювання неміцні ділянки видалити, вирівняти невеликі виїмки сумішшю ЗК2.
Приготування розчинної суміші
Суху суміш змішати з чистою водою (температура води +20±5°С) у співвідношенні 0,21-0,22 л води на 1 кг суміші (5,25-5,5 л на мішок 25 кг). Суху суміш висипати в ємність із заздалегідь відміреною кількістю води й перемішати дрилем з насадкою до отримання однорідної суміші по всьому об'єму. Потім витримати суміш розчину протягом 5 хв. для дозрівання та повторно перемішати. Час придатності розчинової суміші в ємності щонайменше 2 год.
Порядок робіт
Суміш нанести на основу плоскою стороною шпателя, а потім рівномірно розподілити зубчастою стороною шпателя. Розмір зубця повинен відповідати розміру плитки (для плитки 20*20 см – розмір зубця 6 мм; для плитки 40*40 см – розмір зубця 12 мм). Плитки укладати не пізніше 20 хв. після нанесення суміші на основу. Після укладання плитки її положення можна коригувати протягом 10 хвилин. Розчинну суміш «кіркою», що покрилася, необхідно зняти та, перемішавши, нанести знову. Затирати шви не раніше 48 год. Працювати при температурі повітря та основи від +5°С до +30°С.
Примітка
Всі рекомендації та показники якості правильні при температурі навколишнього середовища +20°С та відносній вологості 60%. В інших умовах можлива зміна робочих параметрів суміші. Клейова суміш ЗК2 містить цемент, при взаємодії з водою виникає лужна реакція, тому необхідно захищати очі та шкіру. При попаданні розчину у вічі промити їх водою і звернутися до лікаря.

Упаковка

Паперовий мішок, маса нетто – 25 кг.
Гарантійний термін зберігання у непошкодженій упаковці - не більше 12 місяців з дати виготовлення.
Пакет – 48 мішків на євро піддоні.
Переглянути також