Клей для закріплення плитки ЗК1

Завод Харківські Будматеріали
95,00
грн.
Призначена для облицювання керамічною плиткою та іншою плиткою (з водопоглинанням більше 3%, розміром не більше 30х30 см) оштукатурених, бетонних, цегляних основ стін і підлог, що не деформуються, експлуатуються всередині споруд у звичайних умовах.
Суміш виготовлена на основі портландцементу М500Д0, мінерального заповнювача та функціональних добавок провідних європейських виробників. Має високу міцність зчеплення, водо- та морозостійкість, стійка до зміщення з вертикальних поверхонь, екологічно безпечна.
Характеристики
Витрати суміші
Застосування
Упаковка

Характеристики

Умовне позначення суміші: Ц.2.ЗК1 ДСТУ- Б В 2.7-126:2011
Пропорція суміші: 0,21 – 0,22 л води на 1 кг сухої суміші
Витрата суміші: від 2 кг/кв. м
Життєздатність розчину: до 2 годин
Відкритий час: 20 хвилин
Час корекції: 10 хвилин
Зміщення плитки: не больше 0,5 мм
Міцність зчеплення з основою після:
  • витримування у повітряно-сухих умовах - не менше 0,5 МПа
  • замочування у воді - не менше 0,5 МПа
Час можливого технологічного пересування: не позніше 48 годин

Витрати суміші

Застосування

Підготовка основи
Для облицювання придатні рівні, міцні та очищені від забруднень (пилу, фарби, масла) що перешкоджають міцному зчепленню основи. Поверхні із високим водопоглинанням необхідно попередньо заґрунтувати. За добу до облицювання неміцні ділянки необхідно видалити, невеликі виїмки можна вирівняти розчином ЗК1.
Приготування розчинної суміші
Суха суміш змішується із чистою водою (температура води 20±5˚C) у співвідношенні 0,19 – 0,21 л води на 1 кг суміші (4,75–5,25 л на мішок 25 кг). Суху суміш висипають у ємність із заздалегідь відміреною кількістю води і перемішують за допомогою дриля з насадкою до отримання однорідної по всьому об'єму суміші. Потім дають розчинної суміші вистоятись протягом 5 хвилин для дозрівання і повторно перемішують. Використання розчинової суміші можливо протягом 2-х годин.
Порядок робіт
Суміш наноситься на основу плоскою стороною шпателя, а потім рівномірно розподіляється зубчастою стороною шпателя. Розмір зубця повинен відповідати розміру плитки (для плитки 20*20 см – розмір зубця 6 мм; для плитки 30*30 см – розмір зубця 10 мм). Плитка повинна бути укладена не пізніше 20 хвилин після нанесення суміші на основу. Після укладання плитки її положення можна коригувати протягом 10 хвилин. Розчинну суміш «кіркою», що покрилася, необхідно зняти і, перемішавши, нанести знову. Затирання швів на вертикальних поверхнях проводити не раніше ніж через 24 години, на горизонтальних - не раніше ніж через 48 годин після укладання плитки. Роботи необхідно проводити при температурі повітря та основи від +5˚С до +30˚С.
Примітка
Усі рекомендації та показники якості правильні при температурі навколишнього середовища +20 ˚С та відносній вологості 60 %. В інших умовах можлива зміна робочих параметрів суміші. Клейова суміш для закріплення плитки ЗК1 містить цемент, при взаємодії з водою протікає лужна реакція, тому необхідно захищати очі та шкіру. При попаданні розчину у вічі необхідно промити їх водою і звернутися до лікаря.

Упаковка

Паперовий мішок, маса нетто – 25 кг.
Гарантійний термін зберігання у непошкодженій упаковці - не більше 12 місяців з дати виготовлення.
Пакет – 48 мішків на євро піддоні.
Переглянути також