Клей для закріплення плитки ЗК41 "СуперЕласт"

Завод Харківські Будматеріали
200,00
грн.
Завдяки високій еластичності, водостійкості та морозостійкості застосування клею ефективно на основах, схильних до періодичної деформації, пов'язаної зі зволоженням і розширенням (басейни, резервуари, душові, балкони, тераси, підлоги, що підігріваються і т. д.).
Клейова суміш рекомендована для облицювання поверхні старих керамічних плиток методом плитки по плитці. Клейова суміш ЗК41 СуперЕласт ефективна для приклеювання декоративних плит з пінополістиролу, поліуретану, керамічного профільного каменю.
Виготовлена на основі портландцементу, мінерального заповнювача та функціональних добавок провідних європейських виробників. Має високу міцність зчеплення, еластичність, водостійкість, морозостійкість, стійка до зміщення з вертикальних поверхонь, екологічно безпечна.
Характеристики
Витрати суміші
Застосування
Упаковка

Характеристики

Умовне позначення суміші: Ц.1.ЗК4. ДСТУ Б В 2.7-126:2011
Пропорція суміші: 0,2–0,22 л води на 1 кг сухої суміші
Витрата суміші: від 1,3 кг/кв. м
Життєздатність розчину: до 2 годин
Відкритий час: 20 хвилин
Час корекції: 10 хвилин
Зміщення плитки: не більше 0,5 мм
Міцність зчеплення з основою після:
  • витримування у повітряно-сухих умовах - не менше 1,0 МПа
  • замочування у воді - не менше 1,0 МПа
  • поперемінного заморожування та відтавання, 50 циклів - не менше 1,0 МПа
  • температурного впливу - не менше 1,0 МПа
Температура експлуатації: від -50 Со до +70 Со

Витрати суміші

Застосування

Підготовка основи
Основа повинна бути міцною, сухою і очищеною від різних забруднень жиру, масел, пилу та інших речовин, що знижують адгезію розчину до основи. Поверхні, що сильно вбирають, обробити ґрунтовкою.
Приготування розчинної суміші
Суху суміш змішати з чистою водою (Т 20 ˚С) у співвідношенні 0,2 – 0,22 л води на 1 кг суміші (5,0 – 5,5 л на мішок 25 кг). Суміш висипати в ємність із заздалегідь відміряною кількістю води і перемішати дрилем з насадкою до отримання однорідної суміші по всьому об'єму. Потім дати розчинної суміші вистояти протягом 5 хв. для дозрівання та повторно перемішати. Життєздатність розчинної суміші у тарі не менше 2 годин.
Порядок робіт
Клейову суміш нанести на підготовлену основу плоскою стороною шпателя, потім рівномірно розподілити зубчастою стороною шпателя. Розмір зубця повинен відповідати розміру плитки (для плитки 15х15 см – розмір зуба 6 мм; для плитки 30х30 см – 10 мм; для плитки 40х40 см – 12 мм). Після нанесення клею плитку прикласти і притиснути до основи. Плитку укладати не пізніше 20 хв. після нанесення суміші на основу. Положення плитки після укладання можна коригувати протягом 10 хвилин. При виконанні зовнішніх робіт застосовувати комбінований метод кріплення плиток: розчинну суміш нанести на основу товщиною, що відповідає розмірам зубця терки, та на плитку – товщиною до 1 мм, рівномірно по всій поверхні. Ширина шва між плитками має бути не менше 2 мм. Затирати шви не раніше 24 годин після укладання плитки. Працювати при температурі повітря та основи від +5 ˚С до +30 ˚С.
Примітка
Всі рекомендації та показники якості правильні при температурі навколишнього середовища 20 ˚С та відносній вологості повітря 60 %. В інших умовах можлива зміна робочих параметрів суміші. Клейова суміш ЗК41 СуперЕласт містить цемент, при взаємодії з водою протікає лужна реакція, тому необхідно захищати очі та шкіру. При попаданні розчину у вічі необхідно промити їх водою і звернутися до лікаря.

Упаковка

Паперовий мішок, маса нетто – 25 кг.
Гарантійний термін зберігання у непошкодженій упаковці - не більше 12 місяців з дати виготовлення.
Пакет – 48 мішків на євро піддоні.
Переглянути також