Підлога самовирівнювальна ПР19

Завод Харківські Будматеріали
160,00
грн.
Для вирівнювання бетонних і цементно-піщаних основ підлоги під наступне укладання керамічної плитки, лінолеуму, ламінату, ковроліну
Характеристики
Застосування
Упаковка

Характеристики

Умовне позначення суміші: Ц.2.ПР1 ДСТУ Б В 2.7-126:2011
Пропорція суміші: 0,19 – 0,20 л води на 1 кг сухої суміші
Життездатність розчину: не менше 20 хвилин
Витрати при товщині шару 1 мм: близько 1,75 кг/ кв. м
Товщина шару: від 3 до 15 мм
Міцність на стискання: більше 15 МПа

Застосування

Підготовка основи
Основа повинна бути міцною, сухою і очищеною від забруднень: жиру, масел, пилу та ін речовин, що знижують адгезію розчину до основи. Бетонні основи повинні бути витримані не менше 3 місяців, а цементно-піщані - 28 діб. з моменту виготовлення до розчинних сумішей. Ґрунтування основи проводити по всій поверхні, без перепусток, при цьому не допускати на поверхні основи калюж із ґрунтувальних сумішей.
Приготування розчинної суміші
Суху суміш змішати із чистою водою (температура води 20±5 0C) у співвідношенні 0,19–0,20 л води на 1 кг суміші (4,75–5,0 л на мішок 25 кг). Суху суміш висипати в ємність із заздалегідь відміреною кількістю води і перемішати дрилем із насадкою або машинною станцією до отримання однорідної без грудок і згустків маси. Потім дати розчинної суміші вистояти протягом 5 хв. для дозрівання та знову перемішати. Розчин готовий до використання протягом 20 хв. Не допускати передозування води! Надлишок води призводить до розшаровування, знижує механічну міцність шару, що вирівнює, уповільнює процес висихання і призводить до тріщин.
Порядок робіт
Отриману розчинну суміш вилити на підготовлену основу, починаючи з найвіддаленішого кута, і шпателем розподілити по всій поверхні, що вирівнюється. Відразу після влаштування наливної підлоги рекомендується прокатати поверхню голчастим валиком для видалення бульбашок повітря та поліпшення якості поверхні шару, що вирівнює. Кожну наступну порцію розчинної суміші заливати пізніше 15–20 хв. після попередньої з відривом, необхідному для мимовільного злиття розтікаються замісів. У приміщеннях площею понад 20 м2, а також у місцях стикування розчинової суміші зі стінами, стовпами, колонами тощо. облаштувати деформаційні шви із використанням еластичних матеріалів. Деформаційні шви, що є в основі, повторити у вирівнювальному шарі. При перервах у роботі більш ніж на 20 хв. інструмент і машинну станцію промити водою. Технологічні пересування поверхнею розчину можна здійснювати через 24год після його нанесення. Роботи з укладання керамічної плитки, лінолеуму, ковроліну на водних клеях можна починати не раніше, ніж через 72 год. У процесі твердіння розчинної суміші уникати впливу на неї протягів та прямих сонячних променів; необхідно забезпечувати відповідну вентиляцію та провітрювання приміщень, особливо протягом перших двох діб.
Примітка
Усі рекомендації та показники якості правильні при температурі навколишнього середовища 200С та відносній вологості 60%. В інших умовах можлива зміна робочих параметрів суміші. Самовирівнювальна суміш для підлоги містить цемент, при взаємодії з водою протікає лужна реакція, тому при роботі необхідно берегти очі та шкіру. При попаданні розчину у вічі промити їх водою і звернутися до лікаря.

Упаковка

Паперовий мішок, маса нетто: 25 кг.
Гарантійный термін зберігання у непошкодженій упаковці: не більше 12 місяців з дати виготолення.
Пакет: 48 мішків на евро піддоні.
Переглянути також